بررسی طرح پیشنهادی شرکت مشاور بهسازی فضای سبز در کمیسیون عمران
روز شنبه ۲۶دی ماه کمیسیون برنامه، بودجه و عمران شهری با دستور کار گزارش نهایی مطالعات طرح فضای سبز توسط شرکت فام و ارائه طرح پیشنهادی بهسازی ورودی و خروجی های شهر، تشکیل جلسه داد. در این جلسه ابتدا مهندس آصفی از شرکت فام توضیحاتی در مورد چگونگی مطالعات انجام شده ارائه کرد و افزود: مطالعات انجام شده براساس آسیب شناسی جمع آوری آبهای سطحی در ورودی و خروجیهای شهر و فضای سبز شهری صورت گرفته است و سعی کرده ایم با کمترین هزینه از لحاظ اجرایی بتوان این طرح را به سرانجام رساند.
وی همچنین گفت: بجز مقوله ی فضای سبز بحث در پیرامون مفیدسازی فضای سبز و درآمد زایی از این طرح هم لحاظ شده تا شهرداری بتواند از این طریق نیز درآمدی پایدار به دست آورد.
آصفی در پایان به نحوه ی انتخاب گونه های گیاهی مورد استفاده در فضای سبز نیز اشاره کرد و تاکید کرد که: انتخاب درختها و گلهای مورد استفاده و کاشته شده در فضای سبز باید طوری انتخایب شود که همخوانی با محیط شهر را داشته باشد و دارای قابلیت همیشه سبز بودن باشد. در ادامه ی جلسه بانگیان از شرکت مشاور با ارائه ی پاورپوینت از مطالعات انجام شده و با ارائه دقیق میزان مصالح بکارگرفته و نمایشی از وضعیت فضای سبز ورودی بانه از طرف سقز به تغییراتی که مورد نظر و گنجانده شده در مطالعات این شرکت بود اشاره کرد.
وی گفت: با توجه به طی کردن فرایند مطالعاتی و تهیه کردن ۱۴ دفترچه و ارائه ی آن به شهرداری که قرار شد طی تشکیل کارگروهی تعدادی از پروژه ها به صورت پیشگام اجرا شود. که شامل ورودی بانه از سمت سقز، ورودی بانه از سمت سردشت، بلوار مهارت و پارک دکانان می باشد.
بانگیان با تشریح مطالعات انجام شده توسط شرکت متبوع خود اینطور توضیح داد:
در وردی بانه از سمت سقز هر سیصد متر فضای سبز تغییراتی پیدا می کند از جمله نوع درخت و گیاهان کاشته شده متفاوت خواهد بود و در هر هفت متر یک درخت کاشته می شود و به ازای هر سه متر تابلویی تبلیغاتی نیز نصب خواهد شد.
وی افزود: باغچه های پلکانی موجود حفظ شده و در جاهایی که این باغچه های پلکانی شکل، قابلیت اجرایی را داشته باشد به صورت گابیون ترسیم شده است و حتی برای جمع آوری آبهای سطحی نیز چاهی را در نظر گرفته ایم تا بتواند آبهای سطحی را ذخیره نماید.
بانگیان در ادامه تاکید کرد که: برای این مطالعات در فاز یک، آسیب شناسی لازم را انجام دادیم و در فاز دوم طرح و معماری و در فاز سوم طرح کاشت و آبیاری را مورد بررسی قرار دادیم.
این کارشناس مواردی همچون ترک خوردن کف و انتخاب نادرست مصالح در ورودی بانه از سمت سقز را ایراد دانست که باید بر طرف شود.
در ادامه ی جلسه اعضای شورا و شهردار و کارشناسان شهرداری در مورد موارد مطرح شده توسط شرکت مشاور سخنانی را ایراد کردند، از جمله ی موارد ذکر شده می توان به:
۱-کاهش سرعت ماشینهایی که به بانه وارد می شود موجب ترافیک خواهد شد و این مسئله حتما باید در مطالعات شرکت مشاور گنجانده شود.
۲-با توجه به در نظر گرفتن چاهی برای ذخیره آبهای سطحی این اقدام توسط شرکت مشاور فقط هدر رفتن هزینه را به دنبال دارد.
۳-وجود تابلوهای تبلیغاتی به فاصله سه متر از هم باعث ایجاد منظره ی ناخوشایندی خواهد شد.
۴- با توجه به اینکه این مسیر ورودی اصلی شهر بانه می باشد از دیدگاه اعضای شورا این ویژگیها را باید لحاظ کرد: مساحت بیشتری به فضای سبز اختصاص یابد و از المانهای بیشتری به لحاظ منظر و زیبایی استفاده شود.
۵-اعضای شورا به استفاده ی بهینه از توپوگرافی منطقه تاکید کردند و پیشنهاد طراحی و ساخت آبشار مصنوعی را ارائه دادند.
۶- از دیدگاه شورا طراحی تابلوهای تعبیه شده علاوه بر جنبه تبلیغاتی، قابلیت استفاده در برنامه ها و مراسمات فرهنگی را نیز داشته باشد.
در ادامه ی جلسه ضمن بررسی دقیق پلانها و نقشه های تهیه شده و با مطرح شدن موارد فوق توسط اعضای شورا و شهردار و کارشناسان شهرداری، شرکت مشاور با بازبینی دوباره و حذف برخی موارد موافقت کرد.
سلام و خستە نباشید
ذخیرە سازی ابهای سطحی بسیار کارا و مفید است، علاوە بر هزینە چ چیزی علت عدم اجرای این طرحە ؟!
وجود پلاک کارد تبلیغاتی سراسر شهر بانە رو اشغال کردە و فضای نامطلوبی ایجاد کردە، خواهشا از ورودی شهر هم جهت استفادە بپرهیزید